Ingredienser:
- 1 terning oksebouillon
- 2 dl. vand
- 1 lille løg
- 2 fed hvidløg
- 1 dåse flåede tomater
- 2 spsk. brun farin
- 0,5 dl. chilisovs
- 2 tsk. sennepspulver
- 2 dråber tabasco
- Salt og Peber
Forberedelsestid: 10 minutter + 2 timers på komfuret.
Udstyr: Stavblender
Jeg synes, at det er synd og skam, at utrolig mange steaks, schnitzler, pommes frites mv. i tidens løb bare er serveret med ketchup til, når det nu er så let, at lave en stor portion sovs, der hurtigt kan varmes op, og bidrage væsentligt til enhver grillret.
Sovsen er endvidere god til at blande med kødet, hvis du ønsker at lave pulled pork (og hvem gør ikke det?).
Ingredienserne kan se lidt stærke ud – det medgiver jeg gerne. Så hvis du har små børn, der skal spise med, kunne du overveje at skære ned på chilisovs og tabasco.
Hvis du elsker smagen af oregano kan du jo overveje at lade det indgå i sovsen. Barbeque-smagen kommer primært fra den brune farin og sennepspulveret, så det synes jeg er dumt at fjerne helt.
Det første du skal gøre, er at snitte løg og hvidløg.
De behøves ikke snittes helt fint, da det hele alligevel blendes til sidst.
Herefter svitses løgene i lidt olie.
Når løgene er svitset tilsættes resten af ingredienserne.
Herefter skal sovsen op og koge igennem, hvorefter det skal stå og simre mindst 2 timer.
Efter at have simret i findes stavblender og sovsen får en ordentlig omgang, så alle klumper er væk.
Herefter smages den til, og serveres.
Den er i gryden nu, med et par enkelte modifikationer 🙂 Hoisinsauce, Black Pepper Sauce og en enkelt chipotle-chili – mere røg!
Har lige sat en portion over, men kan da allerede nu se en stor fejli ved opskrifeten…. Den er ALT for lille!!! 😉
Jamen – det beklager jeg da mange gange 🙂
Mellem os sagt, så plejer jeg også at lave 3-dobbelt portion. Det er glimrende at have at genopvarme fra – det slår i hvert fald ketchup med flere længder 🙂
det er nok den bedste bbq jeg har smagt,undlod de stærke ting pga børn.men mumsmums..så nem at lave