Ligegyldigt hvor du køber din grill, kan du være sikker på én ting! Hylderne i forretningen bugner af grilludstyr.
Her er mit bud på 5 uundværlige grill-dimser:
Grillbørste
Af uvisse årsager er det ikke påtvungent, at en sådan ligger i kassen sammen med grillen. Spørger du mig, burde det vedtages ved lov!
Grillbørsten er uundværlig. Den sikrer, at din argentiske oksemørbrad ikke smager af den stegte rødspættefilet, som du grillede sidst!
Du bør købe en langskaftet børste, så du slipper for at få fingrene brændt. For du rengør jo grillen lige efter at have spist – ikke? Ellers så læs punkt 6 om rengøring af grillen.
Hvis børsten bliver beskidt (og det gør den jo), så smid den i en spand vand med 2 opvasketabs og lad det stå natten over – så skal du bare se løjer 🙂
Stegetermometer
Din mor har sikkert lært dig alle tommelfingerreglerne, der gælder inde ved ovnen. F.eks. 1 time pr. kg ved 180 grader mv.
Det kan du bare ikke helt på samme måde på din grill! Grillens temperatur afhænger i meget høj grad af, hvilke kul du bruger (og hvor mange), men også faktorer som vejr og vind spiller ind!
Hvis du er hardcore, kan du jo altid lette på låget og trykke på kødet for at vurdere, hvor meget den mangler.
Den metode er jeg ikke tryg ved, og tyr derfor til tekniske hjælpemidler.
Grillhandsker
Hvis du som mig ikke bryder dig om at røre ved glohede stegetermometre, pizza-stene mv. så kan jeg “varmt” anbefale et par grillhandsker.
Et tykt viskestykke eller et par solide grydelapper kan selvfølgelig også bruges i en snæver vending!
Grilltænger
Jeps. Grilltænger er ikke til at komme udenom. Hvis du har en oksemørbrad på grillen og vælger at vende den ved at hugge en gaffel i den og vælte den om på den anden side, kan du ligefrem se al den gode smag forlade kødet!
Det er synd og skam – det nærmer sig faktisk helligbrøde!
Køb en lang grilltang og brug den i stedet! Ja – nu du er ved det, så køb 2. En til råt kød og en til færdigtilberedt kød. Så slipper du også for at blive syg 🙂
Grillstarter
Ja – dem af jer, der endnu ikke havde gættet det: Jeg mener altså, at en grillstarter er et must, når man har en kulgrill. Du slipper for ærgelige forsinkelser af maden med en sur kone og arrige børn til følge.
(Har du en gasgrill, så brug i stedet pengene på en stegholder),
pizza-sten! husk at købe en pizza-sten…
jeg vil gerne tilføje at der findes rigtig mange grilltænger, og at de fleste ikke er meget værd, de er simpelthen for spinkle. Sørg for at købe en der er så kraftig (solid) at du kan vende din culottesteg uden at den er ved at ekse, det er specielt den ende oppe ved håndtaget der er for spinkel, om den så er med hængsel eller metallet der er buet som den øverste på billedet. Det er jo ikke altid kun pølser der skal vendes, og dem er det også ærgeligt at tabe.
Hej Claus
Tak for input! Jeg er 100% enig med dig. På mit billede kan du se mine to valg.
Mellem os sagt, er jeg faktisk mest begejstret for den nederste fra weber. Den kan du vende en hel ko med uden den taber kødet 🙂