Det helt klassiske dilemma for grillentusiasten er om der skal vælges kul eller briketter.
Jeg er helt klar af den mening, at man skal holde sig langt væk fra kul. De holder ikke varmen nær så længe som briketter, så du risikerer at spilde din grillaften med at stå og hælde kul på grillen i stedet for at koncentrere dig om kødet.
Hvilke briketter skal der så vælges?
Personligt er jeg fløjtende ligeglad med brændværdi, askeindhold og alle mulige andre tekniske måleenheder. Jeg tager en mellemdyr briket nede fra brugsen. Til gengæld tager jeg den samme hver gang!
Dette betyder, at jeg ved hvor lang tid der går inden de brænder ud, jeg ved ca. hvor meget varme de afgiver mv.
Nu ville jeg ikke give dig helt ret i din holdning til grillkull. de er fantatiske hvis man skal bruge meget varme som feks. hvis man skal stege en god oksesteak`s med god varme under.
eller hvis man lige skal bruge lidt hurtigt forlænelse af griltiden.