– Ingredienser:
- 1 kg. små kartofler
- 1 løg
- 1 rød peber
- 1 pakke bacon
- 20 Cherrytomater
- Olie
- Timian
– Forberedelsestid: 20 minutter (inkl. kogning af kartofler)
– Tid på grillen: 10-15 minutter
– Udstyr: Grillspyd
Ingredienserne til kartoffelspyddene kan varieres i det uendelige. Hvis du ikke kan lide løg udelukker du det, er du mere til majs end peber, skifter du det mv.
Dette skal bare betragtes som et forslag.
Første skridt er at børste kartoflerne rene for jord og koge dem. De skal ikke koges helt møre – bare 10-12 minutter. Ellers ødelægges de, når de trækkes på spyd.
Mens kartoflerne koger klargøres peber, løg, majs og hvad der ellers skal på spyddene.
Når kartoflerne er kogt, hældes vandet fra.
Herefter tilsættes en sjat olie og en teskefuld timian og der røres godt rundt.
Efter at have kogt kartoflerne og drysset dem med timian,vikles de ind i bacon.
Til hver kartoffel bruges ca. et halvt stykke bacon – så kommer baconen ikke til at ligge dobbelt, og dermed bliver det helt sprødt.
Ellers fordeles kartofler og de øvrige ingredienser jævnt ud over spyddene.
Jeg plejer at beregne 1 spyd pr. person – men hvis derikke serveres salat eller flütes til er halvandet spyd pr. person mere retvisende.
Spyddene skal grilles 10-15 minutter over direkte varme.
De skal vendes når halvdelen af stegetiden er gået.