Ingredienser:
- 1,5 kg. kartofler
- 2 tsk. salt
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 pose revet ost (ca. 200 gram)
- 2,5 dl. madlavningsfløde
- Friskkværnet peber
- Evt. lidt muskatnød
Forberedelsestid: 15 minutter
Tid på grillen: Ca. 45 minutter
Udstyr: Foliebakke
Kartoffelgratin er altid godt. Det er superlet at lave, yderst velsmagende, man slipper for at skulle lave sovs ved siden af og det passer til stort set alle retter.
Hvad mere kan man forlange?
Til højre ses de få ingredienser, der skal bruges. Jeg har snydt lidt, og fået konen til at skrælle kartoflerne 🙂
Det første, der skal ske, er at kartoflerne skal skrælles og skæres i skiver. Skiverne skal være ca. 3-4 mm. tykke.Du kan også lave den helt lette og bare købe en pose skiveskårne pommes frites og bruge dem! Så får du i hvert fald ikke sved på panden!
Dernæst hakkes løg og hvidløg i stykker. Løg, hvidløg, halvdelen af osten samt alle krydderier tilsættes og der “rodes” godt rundt i bakken, så det hele fordeles jævnt.
Fløden tilsættes og resten af osten drysses over.
Foliebakken placeres over indirekte varme i grillen.
På gasgrill skal brænderne placeres på middel varme.
Efter omtrent 45 minutter (rigelig tid til en øl) er kartoflerne færdige og klar til servering!