Ingredienser (Dej):
- 300 g. mel
- 200 g. smør
- 100 g. sukker
- 1 æg
Ingredienser (Fyld):
- 5 store æbler
- 125 g. sukker
- 2 spsk. mel
- 1 tsk. stødt kanel
- 1/2 tsk. muskatnød
- 4 cl. citronsaft
- Lidt smør
- Lidt rørsukker
Forberedelsestid: 30 minutter + 1 time i køleskab
Tid på grillen: 45 minutter
Udstyr: Tærtefad
En af de helt klassiske desserter har i mange, mange år været en lun æblekage serveret sammen med noget koldt.
I mine øjne burde opfinderen af denne kombination have en nobel-pris i gastronomi.
Inden længe vil du kunne lave to fine dejkugler, der er lige store.
Begge dejkugler rulles ud i et tyndt lag, så de er lidt større end tærteformen.
Når størrelsen passer kommes de i køleskabet. Jeg plejer at rulle dem ud på et stykke husholdningsfilm. Det gør det meget lettere at flytte dem. De skal ligge i køleskabet i mindst 30 minutter.
Resten af ingredienserne tilsættes.
Den ene af dejstykkerne puttes i bunden af kagefadet og fyldet puttes oveni.
Derudover kommer du 3-4 små smørklumper i.
Kagen lukkes med den anden halvdel af dejen og du drysser lidt rørsukker på kagen.
Slutteligt skærer du 3-4 huller i kagen så varmen kan slippe ud – og så er vi klar til grillen.
Kagen placeres over indirekte varme på grillen i ca. 45 minutter. Den er færdig når den har en pæn gylden farve.
Husk at en lun æblekage serveres bedst sammen med noget koldt. Du kan f.eks. servere en almindelig vanilieis til.
Alternativt laver Karolines køkken nogle halvliters-kartoner med vaniliecreme. Hvis sådan en får en time i fryseren er den også rigtig, rigtig god til!