Æblekage

Ingredienser (Dej):

Ingredienserne

Ingredienserne

  • 300 g. mel
  • 200 g. smør
  • 100 g. sukker
  • 1 æg

Ingredienser (Fyld):

  • 5 store æbler
  • 125 g. sukker
  • 2 spsk. mel
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1/2 tsk. muskatnød
  • 4 cl. citronsaft
  • Lidt smør
  • Lidt rørsukker

Forberedelsestid: 30 minutter + 1 time i køleskab
Tid på grillen: 45 minutter
Udstyr: Tærtefad

En af de helt klassiske desserter har i mange, mange år været en lun æblekage serveret sammen med noget koldt.
I mine øjne burde opfinderen af denne kombination have en nobel-pris i gastronomi.

Det første der skal ske er, at dejen skal røres sammen.
Klar til at ælte

Klar til at ælte

Du tager derfor mel, sukker, smør og æg og putter i en skål.
Ingredienserne æltes godt og grundigt sammen, og selvom det i starten virker som om det ikke rigtig kommer til at hænge sammen er det bare et spørgsmål om at ælte videre.

Inden længe vil du kunne lave to fine dejkugler, der er lige store.

Dejen er æltet

Dejen er æltet

Begge dejkugler rulles ud i et tyndt lag, så de er lidt større end tærteformen.

Når størrelsen passer kommes de i køleskabet. Jeg plejer at rulle dem ud på et stykke husholdningsfilm. Det gør det meget lettere at flytte dem. De skal ligge i køleskabet i mindst 30 minutter.

Dejen rulles

Dejen rulles

Mens dejen er i køleskabet kan tiden meget vel bruges til at gøre fyldet klart. Æblerne skæres i tynde skiver af max. 2 mm. tykkelse.

Resten af ingredienserne tilsættes.

Fyldet klargøres

Fyldet klargøres

Den ene af dejstykkerne puttes i bunden af kagefadet og fyldet puttes oveni.

Derudover kommer du 3-4 små smørklumper i.

Fadet gøres klar

Fadet gøres klar

Kagen lukkes med den anden halvdel af dejen og du drysser lidt rørsukker på kagen.

Slutteligt skærer du 3-4 huller i kagen så varmen kan slippe ud – og så er vi klar til grillen.

Klar til grillen

Klar til grillen

Kagen placeres over indirekte varme på grillen i ca. 45 minutter. Den er færdig når den har en pæn gylden farve.

Husk at en lun æblekage serveres bedst sammen med noget koldt. Du kan f.eks. servere en almindelig vanilieis til.
Alternativt laver Karolines køkken nogle halvliters-kartoner med vaniliecreme. Hvis sådan en får en time i fryseren er den også rigtig, rigtig god til!

Velbekomme!

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *