Roastbeef

  • Antal personer: 3-4 personer
  • Ingredienser: Ca. 1 kg. roastbeef, salt & peber.
  • Forberedelsestid: 5 minutter
  • Tid på grillen: ca. 30-40 minutter. Herefter ca. 10 min. hvile
  • Udstyr: Stegholder (hvis gasgrill). Evt. stegetermometer

Ingredienslisten til roastbeef er meget begrænset.

Ingredienserne - er det verdens letteste ret?

Ingredienserne – er det verdens letteste ret?

Der skal bruges en roastbeef og lidt salt og peber.
Det eneste, der skal gøres i køkkenet, er at den skal gnides godt med salt og peber på alle sider.

Og så går turen ud til grillen… (så bliver det da ikke lettere, hva’?)

roastbeef-02

På grillen med dyret

Inden stegen ryger på grillen, skal grillen smøres med olie, så den ikke hænger fast.
Her kan du få genopfristet de almindelige begynder-tips.

Ude på grillen, skal roastbeefen brunes på alle sider. Dette sker over direkte varme med ca. 2 minutter på her side. Derved “lukkes” kødet, så alt den gode smag bliver derinde.

roastbeef-03

Efter endt bruning bruges stegetermometer, og så er det bare at vente…

Efter stegen er brunet på alle sider, placeres den over indirekte varme i ca. 30-40 minutter.

Her laves roastbeefen på en gasgrill, og derfor mener jeg, at stegholder er obligatorisk. På en almindelig kulgrill, kan den udelades.

Jeg bruger altid selv stegetermometer når jeg griller. Svingende udendørstemperatur, vindhastigheder, kulkvalitet mv. gør, at temperaturen i grillen aldrig bliver 100% identisk fra gang til gang.
Derfor mener jeg, at den bedste indikator for hvornår en steg er færdig ikke er antallet af minutter den har fået, men nærmere hvilken temperatur den har indvendig.

Kernetemperaturen for en roastbeef skal ligge på ca. 52 grader, når du tager den af grillen.

Når den ønskede kernetemperatur er nået skal stegen have lov at hvile ca. 10-20 minutter.

Herefter skæres den ud i tynde skiver og serveres.

roastbeef-04

Velbekomme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *